دستور پخت را اضافه کنید

طرز تهیه و پخت پلو کدو حلوایی | غذا مخصوص مازندران

پلو کدو حلوایی مناسب برای مجالس
  • زمان آماده سازی
    30 دقیقه
  • زمان پخت
    1 ساعت
  • سرو کردن
    4مردم
  • بازدید
    90

پلو کدو حلوایی یکی خوشمزه ترین و کهن ترین غذاهای شمال جمهوری اسلامی ایران و علی الخصوص مازندران است . این خوراک به جهت مزه شیرین و رنگ جالبی که داراست علاوه بر بزرگسالان , توجه خردسالان را هم جلب می نماید . کدو حلوایی با مزه شیرین خود که بدون مواد افزودنی قندی در شب های عید و شب چله پخته می شود . چنین شیرین ای ممکن است مورد پسند همه نباشد, ولی اگاه باشید که که با به کارگیری  کدو حلوایی درین پلو به همراه اشکال چاشنی ها و ادویه ها می توان مزه آن را مطابق میل تغییر تحول بخشید . کدو حلوایی در انواع خورش ها و مرباها هم استفاده می شود.

کدو حلوایی از خانواده کدوها است و از تیم میوه هایی با ابعاد بزرگ و شیرین من جمله خربزه ها و هندوانه ها به حساب آورده می شود . گیاه این میوه دارنده برگ های پهن است که از برگ , دانه و پوست این میوه هم به کارگیری های متعدد دارویی و آشپزی می شود . بیشترین ماده ای که در کدو حلوایی یافت می شود , ویتامین A است که در معالجه و تقویت قوه بصیرت مضاعف اثر گذار است . کدو حلوایی در طب سنتی تحت عنوان تب بر و ضد آلرژی کاربرد زیاد دارااست . از سایر خاصیت کدو حلوایی می شود به تقویت ذهن , مقاومت بافت بدنی , رفع بی خوابی , معالجه خستگی و هم معالجه گلو درد و افرایش دهنده اشتها اشاره نمود .

این پلو خوشمزه را می توان در دو وعده ناهار و یا این که شام به حالت تنها و یا این که همراه خورش های مختلف گوارای وجود کرد . از سایر پلوهای شبیه می شود به پلو یونانی , بریان ماهی , چشم بلبلی پلو و کلم پلو شیرازی اشاره داشت .

مواد ضروری برای پخت پلو کدو حلوایی

برنج : دو و نیم واحد اندازه گیری
گوشت چرخ کرده : 250 گرم
پیاز رنده شده : 1 عدد
کره : 100 گرم
نمک : به میزان ضروری
شکر : 2 قاشق سوپ خوری
کدوحلوایی پوست کنده : 300 تا 400 گرم
پیاز داغ : 3 قاشق سوپخوری
چاشنی پلویی : 1 قاشق چایخوری
فلفل قرمز‌رنگ : نصف قاشق چایخوری
زعفران دم کرده : 1 قاشق سوپخوری
تخم مرغ : 2 عدد ( در صورت دلخواه )

فرآیند  پخت پلو کدو حلوایی
قدم 1
در آغاز برنج را در آب نمک بگذارید تا خیس شود .

قدم 2
گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز رنده شده و چاشنی ها با یک دیگر ادغام کرده و به خوبی هم بزنید تا خمیر قابل قبولی از آن‌ها حاصل شود .

قدم 3
آنگاه آن‌ها‌را به صورت دایره های کوچک و مطلوب درآورید .

قدم 4
در ظرفی یه خرده روغن بریزید و کره را هم به آن اضافه فرمائید و آغاز به سرخ کردن گوشت های گرد شده نمائید .

قدم 5
بعداز سرخ شدن بی نقص مواد , کدو حلوایی را هم به همراه پیاز داغ و شکر اضافه کرده و مجددا تفت دهید . ( شیرینی بسیار یا این که کم این خوراک بستگی به خودتان دارااست . )

قدم 6 پلو کدو حلوایی
درین مرحله اقدام به آبکش کردن برنج فرمایید و مواد را در هنگام دم کردن پلو , به صورت لایه لایه دربین پلو بریزید .

قدم 7
چاشنی های ضروری را به برنج اضافه کرده و قابلمه را روی شعله کم قرار دهید .

قدم 8
هنگام سرو می‌توانید زعفران را هم به پلو اضافه کرده و آن را سرو کرده و گوارا ی وجود نمایید .

قدم 9
همینطور میتوانید تخم مرغ ها را به شکل نیمرو در آورده و هنگامی که طعام را کشیدید آن را روی برنج بگذارید و سرو نمایید .

ارزش غذایی پلو کدو حلوایی
چنانچه مزه شیرین کدو حلوایی را در پلو نمی پسندید , میتوانید میزان کمتری کدو به پلو اضافه کرده و میزان نمک را به میل خویش ارتقاء دهید . :
میتوانید کمی از پیاز داغ و زعفران را نگه داشته و در پایان طعام برای تززین به همراه تخم مرغ نیمرو شده اضافه نمایید . :
می‌توانید این خوراک را به طور گیاهی مصرف کرده و از هیچ گوشتی در کنار آن استعمال نفرمایید . :
کدوی مطلوب برای این خوراک , کدوی گردن بلند , سنگین وزن و زردرنگ است . خوبتر است از قسمت گردن آن به کارگیری فرمائید . :
چنانچه عشق و علاقه دارید می‌توانید از پیاز بیشتری برای تهیه و تنظیم این طعام به کار گیری نمایید زیرا سبب خوشمزه تر شدن آن می شود . :

شما همچنین ممکن است دوست داشته باشید

Leave a Review

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *