دستور پخت را اضافه کنید

طرز تهیه و پخت آش گندم شیر | غذای محلی استان کرمان

آش گندم شیر طبخ
  • زمان آماده سازی
    30 دقیقه
  • زمان پخت
    2 ساعت
  • سرو کردن
    5مردم
  • بازدید
    66

یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه  کرمان، آش گندم شیر می باشد. این آش خوش طعم را مردم استان کرمان در ماه مبارک رمضان و افطار نوش جان می کنند. اما آش عضو جدانشدنی غذاهای اصیل ایرانیان می باشد که با توجه به فرهنگ و آداب هر شهر ایران، انواع و اقسام آش های محلی آن در میان مردمان آن شهر مرسوم است.

آش گندم شیر از آش های معروف و خوش مزه ایرانی ها است. مواد اولیه این آش با بقیه آش ها تفاوت دارد. برای پختن آش گندم شیر بایستی یکی از مواد اولیه اصلی یعنی گندم شیر محلی استان کرمان را جداگانه آماده فرمایید.

گندم شیر از غذاهای محلی کرمان است که مردم کرمان آن را به صورت جدا میل می کنند. این خوراکی بسیار مقوی می باشد که  در برخی از غذاها مثل آش اضافه می‌کنند و در پختن آن ها نیز استفاده می کنند.

گندم شیر مخلوطی از گندم و شیر با مقداری ادویه درست می شود که در ادامه برای شما توضیح می دهیم. طرز تهیه و پختن این خوراکی خوشمزه به این شکل می باشد که شما اول گندم از قبل خیس خورده را در عوض آب با شیر می جوشانید. در زمان جوشیدن و پختن آن می توانید انواع و اقسام ادویه های مورد نیازتان را همانند زعفران ، زرد چوبه، زیره سیاه، سیاه دانه، فلفل قرمز و یا هر ادویه دیگ که علاقه مندید به آن اضافه کنید. آن ها را به خوبی با شیر و گندم مخلوط کرده و اجازه دهید تا همه شیر بخار بشود و به خورد گندم رود. در این قسمت گندم شیر شما آماده شده است که هم می توان به این شکل استفاده کنید و هم می توانید به آش اضافه کنید و طعم جدیدی از غذا را تجربه فرمایید.

از انواع آش های محلی ایران می توان به آش پرپوله، آش ماشاب، آش کدو حلوایی، آش قره قروت، آش آلو، اش گشنیز و آش ماسوآ اشاره کرد.

مواد لازم برای تهیه و پخت آش گندم شیر

گوشت: ۵۰۰ گرم
گندم شیر: ۱۰۰ گرم
نخود: ۷۰ گرم
پیاز اندازه متوسط: ۱ عدد
رشته آشی : به میزان کافی(در صورت تمایل)
کشک سابیده شده: به میزارن کافی
سیر : به مقدار کافی
نعناداغ: به مقدار کافی
نمک : به مقدار کافی
زردچوبه : به مقدار کافی
فلفل سیاه: به مقدار کافی

مراحل پخت آش گندم شیر

مرحله اول

اول گوشت را به خوبی خرد کنید و آن را در یک قابلمه بگذارید تا با آب بپزد و نیم پز گردد.

محله دوم پخت آش گندم شیر

پیاز را ریز ریز خرد کنید و کمی تفت دهید.

مرحله سوم

بعد از آن نخود را همراه با پیاز کمی تفت دهید.

مرحله چهارم

زرد چوبه و فلفل سیاه را به قابلمه اضافه فرمایید.

مرحله پنجم

بعد از پخته شدن این مواد، گوشت ها را له کرده و به قابلمه اضافه فرمایید.

مرجله ششم

بعد از آن گندم شیری را که از قبل پخته بودید به قابلمه اضافه فرمایید.

مرحله هفتم طبخ آش گندم شیر

پس از اینکه همه مواد را با همدیگر مخلوط کردید کشک را روی مواد قابلمه ریخته و بگذارید تا حدود یک ربع بپزد.

مرحله هشتم

بعد از آن رشته‌ آشی را اضافه کرده و اجازه بدهید تا کاملا باز شود(چیزی در حدود یک ربع زمان می برد).

مرحله نهم

پس از پخت به آن نعناداغ و سیرداغ و مقداری نمک بریزید و اجاره دهید آش کاملاً جا بیفتد.

مرحله دهم از طبخ آش گندم شیر

گندم ها را به شیوه آسیاب کردن و به شکل بلغور در آورید و بعد آن ها را الک کنید تا آرد آن به خوبی جدا شود.

مرحله یازدهم

بعد گندم ها را در یک قابلمه ریخته و مقدار کمی شیر، زنجبیل، زیره، سیاه دانه، زردچوبه و فلفل سیاه ریخته و اجازه دهید مواد بپزد.

مرحله دوازدهم

بعد از پختن لازم است تا آن ها را روی یک پارچه ای درون یک قابلمه دیگر ریخته تا خشک شوند.(می توانید به همن شکل مرطوب برای درست کردن آش استفاده کنید و یا همان طوری که هست میل کنید). این غذا به تنهایی نیز مقوی است.

ارزش غذایی آش گندم شیر
برای تهیه و پخت گندم شیر با دقت به مقدار و اندازه گندم، باید کمی از ادویه ها را برای آماده سازی آن استفاده کنید.
حتما نخود ها را از شب قبل خیس فرمایید.
می توانید مقداری کشک، سیر و نعناع داغ و پیاز داغ را برای تزیین روی آش استفاده فرمایید.

شما همچنین ممکن است دوست داشته باشید

Leave a Review

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *